Ik ben lange tijd ICT-docent geweest op verschillende ROC’s of MBO’s. De laatste keer heb ik met behulp van Toets-ICT MBO Online van uitgeverij Instruct studenten Retail en Commerce van de School voor Economie en Ondernemerschap begeleid met digitale vaardigheden en het verkrijgen van Microsoft Office Specialist modules voor Word, Excel, PowerPoint. Daarna heb ik bij verschillende bedrijven professionele Office365 User Trainingen gegeven.

Ik heb zowel het Office365 Enabling Services Exam 70-347 als het Office365 Identities & Management Exam 70-346 gedaan

Van november 2017 – juni 2018 ben ik productmanager geweest voor Isential BV die mij heeft gedetacheerd bij Saxion Hogeschool in Deventer en Enschede, voor wie ik vijf modules heb geschreven voor een nieuwe deeltijdopleiding Software Engineering op Webcliënt- en Webservertechnologie, Analyse van vereisten en softwaretesten, plus Object georiënteerd programmeren.

Van mei 2019 – augustus 2019 ben ik Office365 Support Engineer en Frontwalker geweest voor Qbit Kloud in Londen, voor Cloud Mail Migration bij Internationale brouwerij AB-INBEV in Leuven. Ik heb zowel op locatie als telefonisch ondersteuning geboden aan gebruikers in België, Tsjechië en Engeland bij Mailmigratie van Microsoft Office 2010 naar Office365 en het configureren van mobiele telefoons in de Company Portal via Microsoft Intune.

Van december 2020 – april 2021 assisteerde ik als Migratie Specialist bij Heineken Digital & Technology en slaagde ik erin om met behulp van de ShareGate Desktop migratietool binnen 4 maanden alle bestandsshares van de afdeling te migreren naar Microsoft 365 Teams!

Van mei 2021 – augustus 2021 ben ik werkzaam geweest als Contingent Worker bij Digital Workplace van de NIBC Bank in Den Haag. Ik assisteerde bij de IT Service Desk om verzoeken met betrekking tot Microsoft Office 365 (SharePoint en Teams) te beantwoorden met ons 4ME Ticket-systeem. Waarvoor ik in 4ME ook veel Knowledge-artikelen over die onderwerpen schreef, mijn collega’s assisteerde bij de migratie van verschillende afdelingen van SharePoint 2013 on Premise naar SharePoint Online (met ShareGate) en een voorstel schreef over Information Governance (Retention Policies and Labels) en de Cegeka Workspace Engine Tool.

In september 2021 kwam ik bij Leaseplan (via Cognizant) als Collaboration Engineer, om te assisteren bij een groot ‘NextGen migratie’ plan naar Microsoft 365 Cloud.

https://github.com/bvdijk

https://bobvandijk.sharepoint.com [Mijn eigen tenant]

https://www.linkedin.com/in/bobvandijk/